Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2013

Tips Temujanji Pertama Kali Jumpa

Tips for first time blind date atau janjitemu pertama ini dijana oleh kepala yang ingat dari pembacaan dan penonton tv, cd, movie dan sebagainya. Bersedia nak keluar dating?

Assalamualaikum.

Mari aku kongsikan kepada anda yang berminat dan perlu tahu apa yang perlu korang buat semasa temu janji pertama.

1. Kenal
iya la, dah nama blind date, buta. Kena la kenal dulu, paling tidak pun nama, umur, asal mana.
Kalau langsung tak kenal, minta saja dia memperkenalkan diri.

2. Tempat jumpa
Pilih yang agak selesa untuk berbual. Jangan pilih stadium time perlawanan bola final. Jangan pilih kedai mamak yang bising dan sibuk giler. Tapi jangan pula pilih perpustakaan atau masjid tempat tak boleh berborak seluhur hati.

Pilihlah restoran yang ada kelas sikit. Tak ramai orang dan selesa nak berbual. Biar mahal sikit tak apa. Kan nak jadi kenangan terindah juga nanti.

3. Berbual
Dah jumpa, apa lagi, sembang la. Nak borak apa? Apa-apa sahaja yang menarik bagi kedua-duanya. Contohnya isu negara, drama,…

BFF Kesayanganku Yang Tersayang

Assalamualaikum.

Aku mempunyai bffs dan aku sayang mereka.

Aku nak cari lagi kawan baik. Bukan tak cukup, bukan tamak. Tapi best bila ada ramai sahabat.

Aku bersyukur sangat, semasa aku susah, ramai kawan kawan muncul. Bagi nasihat, bagi sokongan.
Itu lah gunanya sahabat.

Dan seorang bff aku sentiasa di hati..

*kau lah selalu,
selalu di sisiku,
menemaniku,
pahit manis hidupku*

Korang ada bff, sahabat, teman tapi mesra, kawan baik, kawan rapat, best friend, best friend forever bff tak?

Maaf, entri pendek. Entri panjang penuh bermakna yang dah siap taip, hilang ditelan macam tu je. Penat tau menaip pakai hp biasa sahaja, bukan qwerty.

Open Tracker