Langkau ke kandungan utama

Tutorial

Harap page tutorial ini membantu korang =)

Tutorial Bayar PTPTN Guna KWSP / EPF  27 Dis 2016

Tutorial Pakai Kanta Lekap (Contact Lens) Kali Pertama 20 Jan 2015

Tutorial Cara Buat Kotak  Dengan Sehelai Kertas A4 13 Mei 2015

Tips Tutorial Membuat Rayuan Lesen Tamat Tempoh 13 Jan 2104

Tutorial Link Rosak dalam Entri Blog

Seo Analyser Cara Check SEO Blog

7 Cara Mudah Untuk Membuat Index Yahoo Search

Tutorial Buang Verification pada Comment

Tutorial Tengok Nilai Blog Anda


Tutorial Energy Saving Selamatkan Bumi dari Pemanasan Global



Minta maaf, tak banyak tutorial. Sebenarnya blog ni ada juga gunakan tutorial tapi nak buat tutorial sendiri tu renyah sebab bila dah siap buat, tetiba tak dapat nak up load gambar. Tension.

Ini tutorial daripada blog lain yang aku guna pakai kepada blog ini.


1. favicon di entri ni: http://maribinablog.blogspot.com/2010/02/cara-mudah-tukar-icon-favicon-blog.html
Korang boleh cipta sendiri favicon kat sini favicon.cc macam aku buat ni

2. centralkan header di blog: (cari link lain sebab link lama sudah rosak)

3. cara buat sroll dalam bloglist, aku rujuk sini: http://getmedean.blogspot.com/2011/04/cara-buat-scroll-box-pada-bloglist.html

4. cara letak send facebook button (cari link lain sebab link lama sudah rosak)

5. cara letak button back to top aku guna tutorial yang ni, http://kozumiro.blogspot.com/2011/02/cara-membuat-button-to-top.html

6. cara letak widget twitter, aku ikut tutorial ni:(cari link lain sebab link lama sudah rosak)

7. cara buat fibox, aku ikut tutorial ni: http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/12/fibox-shoutbox-yang-cool-untuk-blogger.html

8. Cara letakkan feedburner untuk orang dapat update email, (jenuh juga cari), aku ikut tutorial ini:
(cari link lain sebab link lama sudah rosak)

9. Cara buat google plus add me, aku jenuh mencari. Akhirnya jumpa entri ini yang lengkap dan sangat membantu:
http://adhani.com/2012/cara-memasang-badge-google-plus-di-blog.html

10. Cara masukkan Meta tag (akan datang)



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker